34 ідеї швидкого і здорового сніданку для зайнятих людей

Пательня з яєчнею, поруч продукти

Ми завжди у русі, постійно онлайн. Ритм сучасного життя та наша робота вимагають максимально ефективного використання часу. Потрапляючи в лещата поспіху та невстигання, люди докладають максимум зусиль, аби зекономити час. І нерідко це робиться за будь-яку мету, навіть шкодячи власному здоров'ю.

Справи доходять до того, що ми витрачаємо гроші на речі, які полегшують роботу, а потім, аби попрацювати ще трохи (вже понаднормово) взагалі врізаємо свій час відпочинку. Проте тривале життя в режимі трудового подвигу, без жодних розваг та перерв будь-кого перетворить на зомбі.

Звичайно, необхідно оптимізовувати час, розставляти пріоритети, виконувати завдання якомога швидше, проте не варто приносити в жертву все інше задля роботи. Є чимало способів, аби збільшити часові резерви, наприклад, продумуючи все наперед. Якщо готуватися до завтрашньої роботи вже сьогодні, можна не тільки заощадити собі додатковий час, але і переконатися, що ви не потонете в справах, якщо станеться "завал".

Більшість людей вже не снідають, намагаючись зберегти зранку час. Погодьтесь, це не схоже на корисну звичку. Зрештою, сніданок - чи не найважливіший прийом їжі за день. У зв’язку з цим, ми хочемо, щоб ви спробували не 5, не 10, не 15, а 34 швидких та корисних страв на сніданок. У цьому списку - виключно здорові, ситні та прості рецепти традиційної кухні США, що готуються в експрес-режимі.

1. Ковбаса і сирний омлет за хвилину

Ковбаса і сирний омлет

Досить жартів. Це так швидко, як тільки можна. Ймовірно, один з найкращих варіантів сніданку для тих, хто дійсно поспішає.

Інгредієнти

  • 1 збите яйце
  • 1 столова ложка молока
  • 2 столові ложки подрібненої на шматки вареної ковбаси
  • 2 столові ложки тертого сиру чеддер

Приготування

  1. Збивайте яйце та молоко в мисці, доки ті не змішаються. Додайте ковбасу.
  2. У мікрохвильовій печі на високому рівні підігріти протягом 30 секунд. Залийте сире яйце в центр чаші та готуйте ще 15 секунд.
  3. Продовжуйте готувати з 10-секундними інтервалами, доки яйце не приготується.
  4. Посипати 1 столовою ложкою сиру. Скласти омлет навпіл і посипати сиром, що залишився.

2. Легка сирна запіканка для сніданку

Легка сирна запіканка для сніданку

Запіканка на сніданок приблизно така ж поживна, як і треба для сніданку.

Інгредієнти

  • 450 г ковбаси
  • 1 середня біла цибулина, очищена і нарізана кубиками
  • 3 зубчики часнику, нарізані
  • 1 червоний болгарський перець, вичищений і нарізаний кубиками (або 1 банка смаженого червоного перцю, висушеного і нарізаного кубиками)
  • 6 яєць
  • 1/3 склянки молока
  • 1 (560 г) мішок заморожених оладків (розморозити)
  • 2 чашки тертого сиру чеддер або моцарелла
  • 1/4 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю (за бажанням: тонко нарізану зелену цибулю)

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 190℃.
  2. Додайте ковбасу до середнього сотейника. Смажте на середньому вогні, поки ковбаса не підрум'яниться, помішуючи ложкою під час приготування.
  3. Пересипте ковбасу до великої миски. Залиште близько 1 столової ложки ковбасного жиру в сотейнику, відкинувши решту.
  4. Додати цибулю і червоний перець до каструлі та смажити 5 хвилин до готовності. Додати часник і смажити ще 2 хвилини до появи аромату. (Якщо ви використовуєте обсмажені в духовці червоні перці, зачекайте, перемішуйте, доки не додасте часник.)
  5. Наливаємо овочеву суміш в миску з ковбасою. Додайте оладки і 1,5 склянки сиру в миску з ковбасою і овочами.
  6. Перемішати всі інгредієнти. В окремій мисці збийте яйця, додайте молоко і чорний перець, доки вони не змішаються. Потім додайте їх в суміш для змішування і перемішайте.
  7. Вилийте суміш у форму для випічки і залийте половиною чашки тертого сиру. Накрити алюмінієвою фольгою і випікати 20 хвилин.
  8. Потім видаліть алюмінієву фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, доки верх картоплі стане злегка коричневим.
  9. Вийміть і залиште запіканку на 5 хвилин. Посипати зеленою цибулею і подавати!

3. Цитрусово-ягідний смузі

Цитрусово-ягідний смузі

Якщо ви не можете навіть пережовувати їжу, просто пийте її. Смузі наповнений всілякими поживними фруктами, які також можуть і підбадьорити вас.

Інгредієнти

  • 1 чашка дуріану
  • 1 цілий банан, очищений
  • 1 ціле яблуко червоного або зеленого кольору, очищене або ні
  • вижимка лимонного соку або каламондину
  • Загущувач, такий як лід або йогурт
  • 1 1/2 чашки рідини, щоб допомогти змішуванню, наприклад, молоко, вода або сік
  • 1/3 чайної ложки цинамону або меду (за бажанням)

Приготування

  1. Помістіть всі інгредієнти в блендер і ретельно змішайте до отримання вершкової маси.

4. Ковбаса, яйце і бутерброд з сиром

Ковбаса, яйце і бутерброд з сиром

Ні, це не від McDonald's, але це, безумовно, корисніше, ніж вони зазвичай готують.

Інгредієнти

  • Ковбаса з свинини, 220 г
  • 4 великих яйця
  • 4 скибочки сиру чеддер
  • 4 мафіни, розрізані навпіл
  • 4 столові ложки розм'якшеного вершкового масла
  • 1 столова ложка чистого кленового сиропу

Приготування

  1. Сформуйте із ковбаси 4 котлети. Готуйте в великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні 3-4 хвилини або до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки.
  2. Помістіть котлети з ковбаси на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб всмоктався зайвий жир.
  3. Злийте жир з неглибокої сковороди, потім поверніть до печі та зменшіть вогонь до середнього.
  4. Збийте в мисці яйця, сіль і перець, потім вилийте це до сковороди. Готуйте до тих пір, доки поверхня не стане майже твердою, але все ще блискучою, потім акуратно складіть яйця навпіл.
  5. Зніміть з вогню, щоб закінчити підготовку.

Безпосередньл перед подаванням на стіл

  1. Намажте 1 столову ложку кленового сиропу на мафіни, на обидві половинки.
  2. Покладіть 1 яйце на мафін, потім зверху додайте котлету з вареної ковбаси та шматочок сиру.
  3. В мікрохвильовій печі розігрійте протягом 20-30 секунд, щоб розплавити сир, а далі накрийте зверху другою половинкою мафіну.
  4. Продовжуйте робити інші бутерброди. Подавати відразу ж.

5. 1 хвилина в мікрохвильовці - і шинка з яйцем на сніданок готові

Тарілка для мікрохвилівки з шинкою і яйцем

Легка і швидка їжа, ідеальний варіант для тих людей, що завжди поспішають у справах. Страви з яєць - універсальна пожива.

Інгредієнти

  • 1 тонка скибочка шинки (30 г)
  • 1 яйце, збити
  • Подрібнений сир чеддер

Приготування

  1. Наповніть дно 220 г чашки (для крему) скибочкою шинки, складаючи шинку навпіл, якщо необхідно та полийте зверху яйцем.
  2. Помістити у мікрохвильову піч на 15-30 секунд, перевірити, якщо яйце ще не готове - продовжити гріти 15-30 секунд.
  3. Посипати сиром.

6. Бублики з бананами

Бублики разом з порізаним бананом

Банани, як відомо, дуже ситні. Що приготувати з них? Поєднайте їх з вашим улюбленим бубликом, і ви швидко та ситно поснідаєте.

Інгредієнти

  • 2 столові ложки натурального горіхового масла, на зразок мигдалю, кеш'ю або арахісу
  • 1 чайна ложка меду
  • Дрібка солі
  • 1 цільнозерновий бублик, розрізаний і підсмажений
  • 1 маленький банан, нарізаний

Приготування

  1. Змішайте горіхове масло, мед і сіль в невеликій мисці.
  2. Намажте суміш на половинки бубликів та покладіть зверху скибочки банану.

7. Полунично-вівсяний смузі

Полунично-вівсяний смузі на сніданок

Вівсянка і ягоди йдуть рука об руку. Змішайте обидва інгредієнти з бананами, і у вас буде прекрасний смузі на сніданок.

Інгредієнти

  • 1 стакан соєвого молока
  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1 банан, порізаний на шматки
  • 14 заморожених полуниць
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1 1/2 чайної ложки білого цукру

Приготування

  1. У блендері змішайте соєве молоко, вівсянку, банан і полуницю.
  2. Додайте ваніль і цукор за бажанням.
  3. Змішайте до отримання однорідної маси.
  4. Розлийте в склянки і подавайте.

8. Ананасово-малинове парфе

Ананасово-малинове парфе

Кількість інгредієнтів та простота процесу забезпечать вас вкрай ситним варіантом смузі.

Інгредієнти

  • 2 чашки (450 г) ананасового йогурту
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/8 ч. л. меленого цинамону
  • 1 чашка мюслів
  • кілька дольок мандарину
  • 3/4 склянки ананаса
  • 1/3 склянки свіжої малини
  • 1/4 чашки горіхів макадамії
  • 1/4 склянки кокосової стружки

Приготування

  1. У великій мисці змішайте ананасовий йогурт, цукор і мелений цинамон.
  2. Розлийте суміш йогурту в чотири маленьких склянки або тарілки.
  3. Прикрасьте зверху ананасом, мандаринами, свіжою малиною, мюслями та горіхами макадамії.
  4. Посипте кокосовою стружкою - і насолоджуйтеся!

9. Малиново-авокадне смузі

Малиново-авокадне смузі

Відомо, що авокадо є джерелом хорошого холестерину та містить багато жиру. Це робить його найкращим вибором серед швидкої, але ситної їжі.

Інгредієнти

  • 1 авокадо очищений і без кісточки
  • 3/4 склянки апельсинового соку
  • 3/4 склянки малинового соку
  • 1/2 чашки замороженої малини

Приготування

  1. Помістіть все в блендер і змішайте до отримання однорідної маси.

10. Готовий смузі для термосу

Готовий смузі для термосу

Деякі наші сніданки можуть вас здивувати, як от цей - ви можете випити його на ходу!

Інгредієнти

  • 1 чашка замороженої суміші ягід
  • 1/2 банана
  • 1/2 склянки яблучного соку
  • 1/4 склянки гладенького тофу

Приготування

  1. Змішайте ягоди, банан, яблучний сік і тофу в блендері до однорідного стану.

11. Легкий веганський сніданок тако

Легкий веганський сніданок тако

Тофу і Тако вранці? Чом би й ні!

Інгредієнти Тако

  • 1 чашка приготованих чорних бобів
  • 1/4 червоної цибулі, нарізаної кубиками
  • 1 стакан свіжої коріандру (кінзи), нарізаного
  • 1 стиглий авокадо, нарізаний скибочками (або суб-гуакамоле - пюре авокадо)
  • 1/2 чашки сальси для сервірування (гострий соус також за бажанням)
  • 1 скибочка лайма, для сервірування
  • 1/4 склянки граната
  • Кукурудзяні коржі (2 на особу)

Приправа з Тофу

  • 220 г фірмового тофу
  • 3/4 ч. ложки часникового порошку
  • 1/2 ч.л. порошку чилі
  • 1 чайна ложка тмину
  • 1/8 чайної ложки морської солі
  • 1 столова ложка сальси
  • 1 столова ложка води

Приготування

  1. Загорніть тофу в чистий рушник, що гарно вбирає воду і покладіть зверху щось важке, наприклад, чавунну сковороду, доки будете готувати начинку.
  2. Приготуйте чорні боби в маленькій каструлі на середньому вогні до утворення бульбашок, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні.
  3. Якщо боби не солоні або нестиглі, додайте дрібку солі, тмину, порошку чилі і часникового порошку. Додайте сухі спеції тофу та сальси в невелику миску і додайте достатньо води, щоб приготувати підливний соус. Відкладіть в сторону.
  4. Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і розгорніть тофу. Використайте виделку, щоб розкришити.
  5. Як тільки сковорода стане гарячою, додайте 1-2 столові ложки олії на вибір. Смажити 4-5 хвилин до коричневого кольору.
  6. Потім додайте приправу і перемішайте. Продовжуйте готувати, доки вони не підрум'яняться і не стануть ароматними - близько 5-10 хвилин - часто помішуючи. Відкладіть в сторону.
  7. Щоб подати, нагрійте коржі в мікрохвильовці, загорнуті у вологий паперовий рушник або в духовку на 120℃ (за бажанням).
  8. Посипте на коржі тофу, чорні боби, цибулю, авокадо, кінзу, сальсу, свіжим соком лайму і гранатовими зернятками (або бажаною начинкою).
  9. Подавайте відразу з картоплею або фруктами.

12. Песто з базиліка і 6-хвилинне яйце на тості

Соус-песто і яйце на тості

Насправді краще споживати варене яйце, ніж обсмажене. Покладіть його на тост, і ви отримаєте хороший сніданок менш ніж за 15 хвилин.

Інгредієнти

  • 2 великих курячих яйця
  • 2 скибочки підсмаженого хліба
  • 2 столові ложки соусу песто з базиліку
  • 4-5 свіжих листів базиліку
  • Морська сіль за смаком
  • Мелений перець

Приготування

  1. Заповніть невелику каструлю водою (достатньо, щоб покрити два яйця). Доведіть воду до кипіння. Тим часом наповніть миску крижаною водою, відкладіть в сторону.
  2. Як тільки вода закипить, обережно покладіть туди два яйця, використовуючи шумівку.
  3. Встановіть таймер на 6 хвилин.
  4. Готуйте яйця в киплячій воді рівно 6 хвилин (встановіть таймер!)
  5. Зняти і обережно додати в крижану воду на 2-3 хвилини.
  6. Викласти песто на нарізаний тост.
  7. Яйця розрізати навпіл і покласти поверх.
  8. Прикрасити свіжим листям базиліку, морською сіллю та свіжим меленим перцем.

13. Зелені яйця і шинка-омлет

Зелені яйця і шинка омлет

Додайте кольору до своїх омлетів зі шпинатом!

Інгредієнти

  • 2 чашки щільно упакованого кучерявого або плоского листа шпинату, обрізаного і вимитого (85 г)
  • 2 великих яйця, кімнатної температури
  • Сіль грубого помолу і мелений перець
  • 1 чайна ложка несолоного масла
  • 2 столові ложки гострого натертого сиру Чеддер
  • 2 тонких скибочки шинки

Приготування

  1. У невеликій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте 1 столову ложку води на середньому вогні. Додати шпинат і варити, перемішуючи, до повного висихання, близько 1 хвилини.
  2. Перекладіть в друшляк, щоб злити якомога більше води. Дрібно посікти шпинат. Перекласти в середню миску разом з яйцями.
  3. Збийте, змішайте і приправте сіллю та перцем. Поставте сковороду на розігрівання і розтопіть вершкове масло. Додати яєчну суміш.
  4. Готуйте, помішуючи термостійкою гумовою лопаткою, доки яйця не почнуть густіти, 30 секунд.
  5. За допомогою лопатки потягніть край омлету до центру, нахиливши сковороду так, щоб сирі яйця стекли до низу.
  6. Готуйте, від 15 до 30 секунд. Викладіть сир і шинку на омлет.
  7. За допомогою лопатки складіть омлет навпіл. Перекласти на тарілку та відразу подавати.

14. Морквяні млинці зі спеціями

Морквяні млинці зі спеціями

Швидкі в приготуванні та корисні млинці. Немає нічого кращого, ніж така смакота на сніданок.

Інгредієнти

  • 1¼ склянки подрібненої моркви
  • 1 стакан маслянки
  • 1 чашка борошна без глютену
  • ½ склянки ванільного йогурту
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 1/2 чайні ложки цинамону
  • 2 чайних ложки ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ½ чайної ложки меленого імбиру
  • ½ чайної ложки меленого мускатного горіха
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 яйце для смаження

Приготування

  1. Помістіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте 15-20 секунд. Змішуючи, будьте обережні, щоб не переповнити блендер.
  2. Нагрійте сковороду до середньої температури, додайте близько чайної ложки масла в сковороду.
  3. Використовуйте мірну чашку, щоб додати тісто в сковороду.
  4. Почекайте 2-3 хвилини або поки не побачите маленькі бульбашки, що утворюються на тісті, переверніть млинець, поки інша сторона не стане золотисто-коричневого кольору.
  5. Перед додаванням нової партії в сковороду знову додайте олію. Насолоджуйтесь разом із теплим медом або сиропом.

15. Найсоковитіший вегетаріанський бургер в світі

Вегетаріанський бургер

Хто сказав, що бургери їдять виключно в обідню перерву? Цей поживний велетень на сніданок швидко впорається з найсильнішим почуттям голоду.

Інгредієнти

  • 2/3 чашки кіноа
  • 1 1/3 склянки води
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 2 столові ложки яблучного оцту
  • 450 г грибів портобелло
  • 1/2 чашки свіжої петрушки
  • 1 столова ложка лляного борошна
  • 1/2 чашки буряків, нарізаних і приготовлених
  • 2 чайні ложки оливкової олії і кокосового масла
  • 10-12 скибочок помідорів

Приготування

  1. У великій каструлі змішайте кіноа, воду, лимонний сік, паприку, 1/2 чайної ложки солі і перець. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього - низького рівня, варіть 15 хвилин або доки вся рідина не всмокчеться.
  2. Розмішайте виделкою, щоб збити, і дайте охолонути до температури, коли можна буде безпечно доторкнутися. У кухонному комбайні змішайте гриби, кіноа, свіжу петрушку, льняне борошно і ще 1/2 чайної ложки солі.
  3. Змішайте до однорідного стану з маленькими шматочками. Розлити в більшу миску.
  4. Додайте буряк і розімніть виделкою до повного перемішування. Додаємо оливкове масло і повторюємо.
  5. Розігрійте каструлю з невеликою кількістю кокосового масла і нагрійте на середньому або середньому вогні (масло повинно почати злегка шипіти).
  6. Зачерпніть суміш в об’ємі приблизно рівному м’ячику для гольфу та помістіть на сковороду.
  7. За допомогою шпателя розгладьте котлету і готуйте 1-2 хвилини або поки вона не почне хрустіти. Переверніть і повторіть.
  8. Зробіть 10-12 котлет. Прикрасьте помідорами і викладіть на підсмажені булочки.

16. Коричневе цукрове яблуко, зерна пшениці і йогуртове парфе

Коричневе яблуко, зерна пшениці і йогуртові парфе

Ще одне смачне парфе, яке поєднує яблука та зерна пшениці.

Інгредієнти

  • ½ чашки варених зерен пшениці
  • 1 маленьке яблуко, нарізане кубиками
  • 2 столові ложки волоських горіхів
  • ¾ чашка знежиреного простого йогурту або грецького йогурту
  • ¼ чайна ложка цинамону
  • ½ столових ложки насіння льону (за бажанням)
  • 1 столова ложка коричневого цукру

Приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти та відразу подавайте.

17. Здорова домашня гранола парфе

Гранола парфе

Для розсудливої людини, якій потрібно максимально швидко та поживно поїсти зранку, цей корисний сніданок стане особистим фаворитом.

Інгредієнти

  • 6 ст. вівсянки
  • 2 ст. нарізаного мигдалю
  • 1 ст. подрібненого кокосу
  • 1 ст. смажених та солоних зернят
  • 1 ст. л. лляного насіння (або більше, якщо вам подобається!)
  • 1 ст. л. початків пшениці (або більше, якщо вам це подобається!)
  • ½ ст. кокосового масла, розтопленого
  • 1 ст. меду
  • Грецький йогурт
  • Малина
  • Полуниця, нарізана
  • Подрібнений темний шоколад, за бажанням

Приготування

  1. Змішайте перші шість інгредієнтів у великій мисці.
  2. Розтопіть кокосове масло в невеликій мисці в мікрохвильовці (від 30 секунд до 1 хвилини). Додайте мед і перемішайте. Залийте вівсяну суміш і знову перемішайте.
  3. Вилийте на лист пергаменту та розподіліть в рівний шар. Випікати при температурі 160 градусів близько 15 хвилин, потім розмішати і запікати ще 10-15 хвилин до золотистого кольору.
  4. Нехай гранола охолоне.
  5. Зберігати в герметичному контейнері.
  6. Коли все буде готово, помістіть йогурт на дно склянки. Додати шар мюслей, потім подрібнений темний шоколад, потім ягоди і повторити. Насолоджуйтеся!

Простий Чіа Пудинг

Чіа пудинг

У насінні Чіа міститься омега-3 жирні кислоти. Змішайте його з ваніллю, молоком і кленовим сиропом, і ви отримаєте досить солодке та корисне частування.

Інгредієнти

  • 1/3 склянки білих насіння Чіа
  • 1 1/2 склянки молока
  • 2 столові ложки кленового сиропу
  • 1/2 ч.л. ванілі

Приготування

  1. Змішати всі інгредієнти у банці. Накрийте банку кришкою і енергійно струсіть.
  2. Охолоджувати близько години, потім знову потрусіть банку.
  3. Дайте охолонути не менше 4 годин, а ще краще залишити на всю на ніч.
  4. Насіння Чіа набухнуть і перетворяться в пудинг, з консистенцією яблучного пюре (воно не стане дуже густим).
  5. Подавати холодним з нарізаними фруктами або смаженими горіхами зверху.

19. Фруктове морозиво

Фруктове морозиво

Хоча потрібно підготувати все напередодні ввечері, зате вранці ви будете снідати та посміхатися.

Інгредієнти

  • Йогурт
  • Фрукти, тонко нарізані

Приготування

  1. Додайте трохи йогурту в форму, розташуйте шматочки фруктів знизу збоку вниз по бокам, якщо хочете, щоб вони виглядали красиво і красиво.
  2. Додайте більше йогурту і фруктів, поки форма не заповниться.
  3. Розкласти і подавати з мюслі за бажанням.

20. Заморожена зелень та загорнуте тофу

Загорнуте тофу

Приготуйте це для морозильної камери і ви матимете швидку закуску на ранок.

Інгредієнти

  • 400 г твердого тофу, віджати протягом не менше 30 хвилин, а потім покришити
  • 1 ст. л. харчових дріжджів
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1 ч. ч. часникового порошку
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 маленька цибуля ріпчаста
  • 110 г грибів шіїтаке, стебла видалені, тонко нарізані
  • 3 ст. посіченої капусти, листя шпинату або шпинатний буряк, жорсткі стебла видалити
  • Сіль + перець за смаком
  • 6 середніх пшеничних коржів

Приготування

  1. Змішайте тофу, харчові дріжджі, куркуму і часниковий порошок у великій мисці. Відкладіть в сторону.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю та смажити 5-6 хвилин або поки цибуля не стане м'якою, періодично помішуючи. Додайте гриби і готуйте ще 2 хвилини.
  3. Додайте зелень і тофу. Продовжуйте смажити, часто помішуючи, поки зелень не зів'яне, 2-5 хвилин. Розділіть зелень і тофу на кожен коржик і загорніть, як буріто.
  4. Щоб заморозити, щільно загорніть все в шар з поліетиленової плівки і помістіть у морозильну камеру.
  5. Щоб розігріти, зніміть плівку і загорніть в паперовий рушник. В мікрохвильовій печі розігріти близько 1 хвилини з кожного боку. Якщо центр все ще холодний, продовжуйте розігрівати протягом 15 секунд, поки не прогріється.

21. Зелений монстр повертається на дорогу

Зелений монстр з капусти

Кале або чорна капуста - одна з найкорисніших овочів, тому вельми рекомендується вживати її щодня.

Інгредієнти

  • 1 качан капусти
  • 1 велике солодке яблуко, грубо нарізане
  • 1 англійський огірок, очищений і грубо нарізаний
  • 1 столова ложка свіжого лимонного соку
  • 1 чайна ложка свіжого тертого імбиру
  • 1/2 столової ложки кокосового масла
  • Кленовий сироп, за смаком
  • 4-5 кубиків льоду
  • Протеїновий порошок, за бажанням

Приготування

  1. Помістіть всі інгредієнти, крім кленового сиропу і льоду, у високошвидкісний блендер і перемішайте до отримання однорідної маси.
  2. Змішайте з льодом і кленовим сиропом за смаком.

Рікотта і сендвіч з медом

Рікотта і сендвіч з медом

Ви ще не куштували вранці смачного італійського сиру рікота? Тоді негайно це виправте!

Інгредієнти

  • 2 скибочки вівсяного хліба
  • 3 ст. л. сиру Рікотта
  • 1 ч. л. меду
  • 1-4 ч. л. пластівців червоного перцю

Приготування

  1. Злегка підсмажити вівсяний хліб до золотистого кольору.
  2. Одну скибочку намазати рікоттою, полити медом, посипати пластівцями червоного перцю і зверху покласти інший шматочок хлібу.

23. Кіноа є однією з найкорисніших зернових на сьогоднішній день. І засвоюється досить добре. Чому б не з'їсти добрячу порцію, перш ніж піти на роботу?

Кіноа гранола

Інгредієнти

  • 1/3 склянки меду
  • 1/4 склянки кленового сиропу
  • 1/4 склянки кокосового масла
  • 1/3 склянки мигдалевого масла
  • 1 чашка кешью
  • 1 склянку мигдалю
  • 1 чашка кокосових пластівців, несолодких
  • 1 чашка сушеної вишні
  • 2 чашки вівса
  • 1 чашка сирого кіноа, промити і висушити
  • 1/2 склянки льону
  • Морська сіль за смаком

Приготування

  1. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Підсмажте кіноа і овес на сковороді на середньому вогні до появи аромату.
  3. Дайте охолонути і змішайте з кешью, мигдалем, кокосовою стружкою, сушеною вишнею і насінням льону. У маленькій каструлі змішайте мед, кленовий сироп, мигдальне масло і кокосове масло, і нагрійте до гарячого і розтопленого.
  4. Налийте в миску інгредієнти та рівномірно розподіліть їх.
  5. Заповніть 9 1/2 x 13 1/2 каструлю пергаментним папером. Вилийте суміш у каструлю і розрівняйте тильною стороною дерев'яної ложки, щоб рівномірно розподілити.
  6. Випікати 25-30 хвилин, доки краї не будуть підсмажені. Посипте зверху невеликою кількістю морської солі.
  7. Дайте охолонути повністю. Розрізати на прямокутники. І, якщо хочете, опустіть дно в трохи розтопленого темного шоколаду.

24. Арахісове масло та ягідна енергетична обгортка

Арахісове масло та ягідна енергетична обгортка

Інгредієнти

  • 1 цільнозерновий коржик.
  • 2 столові ложки арахісового масла або мигдального масла.
  • 1 маленький банан, нарізаний.
  • 1 жменя ягід (чорниця, малина і т.п.)
  • Нарізаний мигдаль або подрібнені волоські горіхи, щоб посипати зверху.
  • Мелений цинамон (за бажанням).
  • Сироп агави (за бажанням).

Приготування

  1. Намазати близько 2 столових ложок арахісового масла на коржики та прикрашаємо їх зверху банановими скибочками, ягодами, горіхами і корицею.
  2. Трохи капнути сиропом агави всі інгредієнти, якщо ви хочете більше солодкий смак. Загорнути в плівку або буріто.
  3. Насолоджуватися.

25. Здорові ранкові мафіни

Ранкові мафіни

Потрібно трохи підготовки, але це варто того, щоб спробувати, так як це, безумовно, буде чудовим варіантом, який ще можна взяти з собою.

Інгредієнти

  • Антипригарний кулінарний спрей
  • 1 1/4 чашки універсального борошна
  • 1/2 чашки фасованого темно-коричневого цукру
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 1/2 чайної ложки крупної солі
  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 1/2 чашки родзинок
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 велике яйце
  • 1/3 склянки знежиреного молока
  • 4 середніх моркви, подрібнені
  • 1 середньостиглий банан, пюре

Приготування

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Змастіть формочки для 12 кексів кулінарним спреєм.
  3. У великій мисці збийте борошно, коричневий цукор, харчову соду, розпушувач, мускатний горіх і сіль до утворення грудочок. Додайте вівсяні пластівці та родзинки. Додайте масло, яйце, молоко, моркву, банан і добре перемішайте.
  4. Заповніть кожну формочку для кексів 1/4 чашки рідкого тіста. Випікайте, доки зубочистка, вставлена в центр булочки, не вийде чистою, від 23 до 25 хвилин.
  5. Подавати кекси теплими або кімнатної температури.

26. Сендвіч з беконом, яйцем і сиром

Сендвіч з беконом, яйцем і сиром

Бекон і яйця є основними продуктами харчування на сніданок. Добра порція вранці - і ви знаєте, що зарядилися енергією на решту дня.

Інгредієнти

  • 2 скибочки бекону
  • 2 скибочки цільнозернового хліба, підсмаженого
  • 1 велике яйце
  • 1 великий яєчний білок, злегка збитий
  • Сіль і перець
  • 1/2 середнього помідора, нарізати
  • 1 столова ложка свіжого козячого сиру

Приготування

  1. У середній сковороді з антипригарним покриттям готуйте бекон на середньому вогні до тих пір, поки він не прогріється протягом 2 хвилин.
  2. Перекласти бекон на 1 скибочку тосту. Приправити яйця сіллю і перцем, додати в сковороду і варити до готовності по краю, близько 2 хвилин.
  3. Переверніть і готуйте 30 секунд. Скласти четвертинки та покласти на бекон. На верх покласти помідор і приправити сіллю, перцем.
  4. Викласти козячий сир, що залишився, на тост і бутерброд.

27. Яблучний сендвіч з арахісовим маслом

Яблучний сендвіч з арахісовим маслом

Вам може здатись, що яблука та арахісове масло не поєднуються, але це лише до того часу, доки ви не спробуєте.

Інгредієнти

  • 2 маленьких яблука
  • ¼ арахісового масла
  • 1/8 склянки нарізаних фісташок
  • 1 столова ложка сушеної смородини

Приготування

  1. Ви можете використовувати будь-який сорт яблук. Можете змішати сорти для різноманітності.
  2. різноманітності. Обріжте дно так, щоб два яблука сиділи рівно, а потім наріжте їх на три товстих скибочки, залишивши верх і хвостик яблука недоторканими. Якщо ви подаєте це набагато пізніше, ніж коли ви їх готуєте, покрийте скибочки невеликою кількістю лимонного соку, щоб зберегти гарний вигляд.
  3. Намастіть близько 1 столової ложки арахісового масла на кожну скибочку без стебла.
  4. Додайте нарізані фісташки в нижній шар. Тепер продовжуйте з смородиною на наступному шарі.
  5. Накрийте шапочками з яблучними хвостиками та насолоджуйтесь!

28. Смузі з авокадо

Смузі з авокадо

Дехто каже, що авокадо судилося змішуватися в смузі. Можливо, вони мають рацію, тому що цей коктейль використовує багато авокадо і він просто чудовий на смак!

Інгредієнти

  • 2/3 склянки авокадо
  • Лимонний сік
  • Медовий імбир
  • 1 манго
  • 1 чашка просоченого льодом насіння Чіа (за бажанням)

Приготування

  1. Для соковитого вершкового смузі змішайте авокадо (повний корисних жирів і калію) з лимонним соком, медом, імбиром, манго і льодом.
  2. Додайте насіння Чіа для підвищення рівня омега-3 жирних кислот.

29. Бананово-вівсяні батончики з чотирма інгредієнтами

Бананово-вівсяні батончики

Інгредієнти

  • 2 великих, дуже стиглих банани
  • 1 чайна ложка ванілі (за бажанням)
  • 2 чашки вівсяних пластівців
  • 1/2 чайної ложки солі (за бажанням)
  • 1/4 склянки без кісточок, нарізані сушені фініки
  • 1/4 чашки подрібнених горіхів - таких як волоські горіхи, фундук або горіхи пекан
  • Тертий мускатний горіх або кориця (за бажанням)

Приготування

  1. Нагрійте духовку до 170℃ і злегка змастіть квадратну форму для випічки розміром 25 x 25 см оливковою олією або маслом.
  2. Очистіть банани і розімніть їх в середній мисці. Місити дуже ретельно, доки не залишиться великих шматків, банани повинні бути по суті рідкими. (У вас буде від 1 чашки до 1 1/4 чашки.)
  3. Розмішайте ваніль, якщо використовуєте. Додайте вівсяні пластівці та перемішайте. Додайте сіль, фініки і горіхи. Рівномірно намажте густу суміш на форму для запікання. При бажанні злегка посипте зверху мускатним горіхом або корицею.
  4. Випікати 30 хвилин або поки краї не почнуть хрустіти. Поставте противень на стіл для охолодження.
  5. Коли сковорода в основному охолоне, наріжте шматочки і насолоджуйтеся зі склянкою молока або чаю.
  6. Зберігати плитки при кімнатній температурі. Вони будуть триматися близько 5 днів.

30. Буріто з капустою і бататом

Буріто з капустою і солодкою картоплею

Солодка картопля є хорошим джерелом складних вуглеводів. У поєднанні з супер їжею, такою як капуста, вона, безумовно, надасть вам бадьорості вранці.

Інгредієнти

  • 1 середній батат (солодка картопля), нарізаний кубиками
  • 1 маленька зв'язка капусти, стебла видалені, нарізані
  • 1 склянка кіноа
  • 1/2 склянки готової сочевиці
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту
  • 1 чайна ложка вашої улюбленої суміші трав (розмарин, базилік, чебрець і т.д.)
  • 1 маленький авокадо або 1/4 склянки хумусу
  • 2 тортильї (тонкі коржики) з коричневим рисом

Приготування

  1. У великій каструлі розкладіть солодку картопля. Готуйте на пару, накривши кришкою, на середньому слабкому вогні близько 5 хвилин. Додати капусту.
  2. Варіть ще 3-5 хвилин або доки солодка картопля не стане м'якою та буде легко проколюватися виделкою. Відкладіть в сторону.
  3. У великій мисці змішайте решту складових. Змішати з капустою і солодкою картоплею. Це ваша начинка.
  4. Нагрійте коричневі рисові коржі, по одному, в сковороді або тостері, досить довго, щоб вони стали теплими, але не хрусткими, приблизно 2-3 хвилини. Перекладіть на обробну дошку або велику тарілку.
  5. Розподіліть половину авокадо рівномірно. При бажанні посипати сіллю або збризнути лимонним соком. По черзі, таким же чином розподіліть половину хумусу або можна використати хумус і авокадо!
  6. Покласти близько 1 склянки начинки біля центру нижньої частини тортильї, залишаючи біля 2 см від краю.
  7. Щільно скручуйте до верху, заповнюючи будь-якою начинкою.
  8. Повторіть весь процес з наступним коржем. Розкладіть по тарілках і подавайте.

31. PB + J Йогурт

PB + J Йогурт

Ймовірно, один з найпростіших рецептів в нашому списку. Це улюблений мікс арахісового масла і желе.

Інгредієнти

  • 170 г знежиреного простого йогурту Chobani
  • 4 ч.л. виноградного желе з низьким вмістом цукру
  • 2 столові ложки червоного винограду без кісточок, розрізаного навпіл
  • 1 столова ложка арахісового масла зі зниженим вмістом жиру
  • 1 чайна ложка несолоного арахісу

Приготування

  1. Помістіть йогурт в миску. Далі желе з арахісовим маслом.
  2. Посипати арахісом і виноградом і взяти ложку!

32. Банановий пудинг з арахісовим маслом та насіння Чіа

Банановий пудинг

Особливість насіння Чіа в тому, що ви можете змішати їх практично з будь-яким іншим солодким інгредієнтом, вийде дуже смачно.

Інгредієнти

  • 2 дуже стиглих банани
  • 1/2 чашки знежиреного молока
  • 1/2 чашки натурального вершкового арахісового масла
  • 3 столові ложки насіння Чіа

Приготування

  1. У блендері змішайте в пюре банана, молоко і арахісове масло. Перекладіть суміш в середню миску і додайте насіння Чіа.
  2. Накрийте поліетиленовою плівкою і охолодіть в холодильнику протягом 4 годин або на ніч.
  3. Розмішайте суміш перед тим як подавати.

33. Мокко-банановий сніданок смузі

Мокко-банановий смузі

Любителі кави по-справжньому оцінять цей рецепт-сюрприз.

Інгредієнти

  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 1 1/2 чашки мигдалевого молока
  • 1 банан, нарізати шматочками
  • 1/4 склянки ванільного або простого йогурту
  • 1 1/2 столові ложки какао-порошку
  • 1 столова ложка еспресо-порошку
  • 1 чашка льоду

Приготування

  1. У невеликій мисці або банці змішайте овес і 1 стакан мигдального молока. Накрийте і поставте в холодильник на ніч.
  2. У блендері змішайте суміш вівса, мигдалевого молока, банана, йогурту, какао-порошку і еспрессо-порошку і збивайте до отримання однорідної маси.
  3. Додайте лід і змішайте до однорідного стану.

34. Вегетаріанський сніданок сендвіч

Вегетаріанський сніданок сендвіч

Інгредієнти

  • 1 англійський кекс - мафін
  • 2 столові ложки соєвої веганської ковбаси, запресоваоїі в круглий коржик
  • 3 тонких скибочки болгарського перцю
  • 1 столова ложка веганського тертого сиру
  • 1 чайна ложка пасти Haris або гострий соус (за бажанням)
  • 1/2 чайної ложки веганського масла
  • 1 чайна ложка кленового сиропу або джему (ягідні найкраще!)
  • Щіпка чорного перцю
  • Оливкова олія для нанесення покриття на пиріжки
  • Інші додаткові начинки: зелень, така як шпинат, нарізані гриби...

Приготування

  1. Візьміть всі інгредієнти з холодильника. Підсмажте нерозрізаний кекс під грилем протягом 45 секунд, доки ви готуєте інгредієнти.
  2. Відріжте 2 столові ложки веганської ковбаси і вручну зробіть котлету. Якщо ви відчуваєте себе по-справжньому авантюрним, ви можете навіть втиснути в котлету трохи накришених кубиків цибулі.
  3. Додайте трохи оливкової олії першого віджиму і помістіть все в нагрітий гриль. Вийміть мафіни і накрийте сковороду з товстим шпателем або фольгою. Вони охолонуть за 2 хвилини.
  4. Тонкі пиріжки готують в одну мить. Розріжте мафін і помістіть кінці з відкритою стороною назад на гриль, поки ви готуєте овочі. Потріть трохи нарізаного перцю на невелику кількість оливкової олії першого віджиму та помістіть його також на гриль.
  5. Закрийте кришку і хай веганська ковбаса, перець і хліб будуть смажитися ще хвилину. Через хвилину підніміть кришку і дочекайтесь готовності. Витягніть все, що гарно просмажилось. Якщо не готово, вимкніть вогонь і закрийте кришку, щоб підтримувати температуру.
  6. Візьміть сир і посипте його зверху на котлети. Потім помістіть гарячий перець зверху сиру, щоб він створив гарячий бар'єр і закрийте кришку ще раз. Від грилю та перцю буде досить тепла, щоб розплавити сир.
  7. Візьміть свій мафін і розподіліть 1 чайну ложку вершкового масла на одну сторону, кленовий сироп або варення - на іншу.
  8. Почніть будувати свій бутерброд: мафін, пиріжок (з сиром і перцем), зверху викладіть свіжий шпинат, потім закрийте верхньою половиною мафіну. Смачного!

Висновок

Ви можете підготувати страви напередодні ввечері або взяти їх з собою на роботу. Вони неймовірно прості у приготуванні, а для їх створення потрібно всього 5 хвилин. А ще краще, те, що вони всі корисні та подарують вам крім звичайної ситості ще й чудовий настрій на весь день.

Пообідавши як слід, можливо, у вас ще залишився інтелектуальний голод? Чи знаєте ви про нестандартний сон розмова під час якого стається з багатьма. А що як ви один із цих людей? Читайте про це в нашому блозі.