Ми завжди у русі, постійно онлайн. Ритм сучасного життя та наша робота вимагають максимально ефективного використання часу. Потрапляючи в лещата поспіху та невстигання, люди докладають максимум зусиль, аби зекономити час. І нерідко це робиться за будь-яку мету, навіть шкодячи власному здоров'ю.
Справи доходять до того, що ми витрачаємо гроші на речі, які полегшують роботу, а потім, аби попрацювати ще трохи (вже понаднормово) взагалі врізаємо свій час відпочинку. Проте тривале життя в режимі трудового подвигу, без жодних розваг та перерв будь-кого перетворить на зомбі.
Звичайно, необхідно оптимізовувати час, розставляти пріоритети, виконувати завдання якомога швидше, проте не варто приносити в жертву все інше задля роботи. Є чимало способів, аби збільшити часові резерви, наприклад, продумуючи все наперед. Якщо готуватися до завтрашньої роботи вже сьогодні, можна не тільки заощадити собі додатковий час, але і переконатися, що ви не потонете в справах, якщо станеться "завал".
Більшість людей вже не снідають, намагаючись зберегти зранку час. Погодьтесь, це не схоже на корисну звичку. Зрештою, сніданок - чи не найважливіший прийом їжі за день. У зв’язку з цим, ми хочемо, щоб ви спробували не 5, не 10, не 15, а 34 швидких та корисних страв на сніданок. У цьому списку - виключно здорові, ситні та прості рецепти традиційної кухні США, що готуються в експрес-режимі.
1. Ковбаса і сирний омлет за хвилину
Досить жартів. Це так швидко, як тільки можна. Ймовірно, один з найкращих варіантів сніданку для тих, хто дійсно поспішає.
Інгредієнти
- 1 збите яйце
- 1 столова ложка молока
- 2 столові ложки подрібненої на шматки вареної ковбаси
- 2 столові ложки тертого сиру чеддер
Приготування
- Збивайте яйце та молоко в мисці, доки ті не змішаються. Додайте ковбасу.
- У мікрохвильовій печі на високому рівні підігріти протягом 30 секунд. Залийте сире яйце в центр чаші та готуйте ще 15 секунд.
- Продовжуйте готувати з 10-секундними інтервалами, доки яйце не приготується.
- Посипати 1 столовою ложкою сиру. Скласти омлет навпіл і посипати сиром, що залишився.
2. Легка сирна запіканка для сніданку
Запіканка на сніданок приблизно така ж поживна, як і треба для сніданку.
Інгредієнти
- 450 г ковбаси
- 1 середня біла цибулина, очищена і нарізана кубиками
- 3 зубчики часнику, нарізані
- 1 червоний болгарський перець, вичищений і нарізаний кубиками (або 1 банка смаженого червоного перцю, висушеного і нарізаного кубиками)
- 6 яєць
- 1/3 склянки молока
- 1 (560 г) мішок заморожених оладків (розморозити)
- 2 чашки тертого сиру чеддер або моцарелла
- 1/4 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю (за бажанням: тонко нарізану зелену цибулю)
Приготування
- Розігрійте духовку до 190℃.
- Додайте ковбасу до середнього сотейника. Смажте на середньому вогні, поки ковбаса не підрум'яниться, помішуючи ложкою під час приготування.
- Пересипте ковбасу до великої миски. Залиште близько 1 столової ложки ковбасного жиру в сотейнику, відкинувши решту.
- Додати цибулю і червоний перець до каструлі та смажити 5 хвилин до готовності. Додати часник і смажити ще 2 хвилини до появи аромату. (Якщо ви використовуєте обсмажені в духовці червоні перці, зачекайте, перемішуйте, доки не додасте часник.)
- Наливаємо овочеву суміш в миску з ковбасою. Додайте оладки і 1,5 склянки сиру в миску з ковбасою і овочами.
- Перемішати всі інгредієнти. В окремій мисці збийте яйця, додайте молоко і чорний перець, доки вони не змішаються. Потім додайте їх в суміш для змішування і перемішайте.
- Вилийте суміш у форму для випічки і залийте половиною чашки тертого сиру. Накрити алюмінієвою фольгою і випікати 20 хвилин.
- Потім видаліть алюмінієву фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин, доки верх картоплі стане злегка коричневим.
- Вийміть і залиште запіканку на 5 хвилин. Посипати зеленою цибулею і подавати!
3. Цитрусово-ягідний смузі
Якщо ви не можете навіть пережовувати їжу, просто пийте її. Смузі наповнений всілякими поживними фруктами, які також можуть і підбадьорити вас.
Інгредієнти
- 1 чашка дуріану
- 1 цілий банан, очищений
- 1 ціле яблуко червоного або зеленого кольору, очищене або ні
- вижимка лимонного соку або каламондину
- Загущувач, такий як лід або йогурт
- 1 1/2 чашки рідини, щоб допомогти змішуванню, наприклад, молоко, вода або сік
- 1/3 чайної ложки цинамону або меду (за бажанням)
Приготування
- Помістіть всі інгредієнти в блендер і ретельно змішайте до отримання вершкової маси.
4. Ковбаса, яйце і бутерброд з сиром
Ні, це не від McDonald's, але це, безумовно, корисніше, ніж вони зазвичай готують.
Інгредієнти
- Ковбаса з свинини, 220 г
- 4 великих яйця
- 4 скибочки сиру чеддер
- 4 мафіни, розрізані навпіл
- 4 столові ложки розм'якшеного вершкового масла
- 1 столова ложка чистого кленового сиропу
Приготування
- Сформуйте із ковбаси 4 котлети. Готуйте в великій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні 3-4 хвилини або до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки.
- Помістіть котлети з ковбаси на тарілку, вистелену паперовим рушником, щоб всмоктався зайвий жир.
- Злийте жир з неглибокої сковороди, потім поверніть до печі та зменшіть вогонь до середнього.
- Збийте в мисці яйця, сіль і перець, потім вилийте це до сковороди. Готуйте до тих пір, доки поверхня не стане майже твердою, але все ще блискучою, потім акуратно складіть яйця навпіл.
- Зніміть з вогню, щоб закінчити підготовку.
Безпосередньл перед подаванням на стіл
- Намажте 1 столову ложку кленового сиропу на мафіни, на обидві половинки.
- Покладіть 1 яйце на мафін, потім зверху додайте котлету з вареної ковбаси та шматочок сиру.
- В мікрохвильовій печі розігрійте протягом 20-30 секунд, щоб розплавити сир, а далі накрийте зверху другою половинкою мафіну.
- Продовжуйте робити інші бутерброди. Подавати відразу ж.
5. 1 хвилина в мікрохвильовці - і шинка з яйцем на сніданок готові
Легка і швидка їжа, ідеальний варіант для тих людей, що завжди поспішають у справах. Страви з яєць - універсальна пожива.
Інгредієнти
- 1 тонка скибочка шинки (30 г)
- 1 яйце, збити
- Подрібнений сир чеддер
Приготування
- Наповніть дно 220 г чашки (для крему) скибочкою шинки, складаючи шинку навпіл, якщо необхідно та полийте зверху яйцем.
- Помістити у мікрохвильову піч на 15-30 секунд, перевірити, якщо яйце ще не готове - продовжити гріти 15-30 секунд.
- Посипати сиром.
6. Бублики з бананами
Банани, як відомо, дуже ситні. Що приготувати з них? Поєднайте їх з вашим улюбленим бубликом, і ви швидко та ситно поснідаєте.
Інгредієнти
- 2 столові ложки натурального горіхового масла, на зразок мигдалю, кеш'ю або арахісу
- 1 чайна ложка меду
- Дрібка солі
- 1 цільнозерновий бублик, розрізаний і підсмажений
- 1 маленький банан, нарізаний
Приготування
- Змішайте горіхове масло, мед і сіль в невеликій мисці.
- Намажте суміш на половинки бубликів та покладіть зверху скибочки банану.
7. Полунично-вівсяний смузі
Вівсянка і ягоди йдуть рука об руку. Змішайте обидва інгредієнти з бананами, і у вас буде прекрасний смузі на сніданок.
Інгредієнти
- 1 стакан соєвого молока
- 1/2 склянки вівсяних пластівців
- 1 банан, порізаний на шматки
- 14 заморожених полуниць
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1 1/2 чайної ложки білого цукру
Приготування
- У блендері змішайте соєве молоко, вівсянку, банан і полуницю.
- Додайте ваніль і цукор за бажанням.
- Змішайте до отримання однорідної маси.
- Розлийте в склянки і подавайте.
8. Ананасово-малинове парфе
Кількість інгредієнтів та простота процесу забезпечать вас вкрай ситним варіантом смузі.
Інгредієнти
- 2 чашки (450 г) ананасового йогурту
- 1 ст. л. цукру
- 1/8 ч. л. меленого цинамону
- 1 чашка мюслів
- кілька дольок мандарину
- 3/4 склянки ананаса
- 1/3 склянки свіжої малини
- 1/4 чашки горіхів макадамії
- 1/4 склянки кокосової стружки
Приготування
- У великій мисці змішайте ананасовий йогурт, цукор і мелений цинамон.
- Розлийте суміш йогурту в чотири маленьких склянки або тарілки.
- Прикрасьте зверху ананасом, мандаринами, свіжою малиною, мюслями та горіхами макадамії.
- Посипте кокосовою стружкою - і насолоджуйтеся!
9. Малиново-авокадне смузі
Відомо, що авокадо є джерелом хорошого холестерину та містить багато жиру. Це робить його найкращим вибором серед швидкої, але ситної їжі.
Інгредієнти
- 1 авокадо очищений і без кісточки
- 3/4 склянки апельсинового соку
- 3/4 склянки малинового соку
- 1/2 чашки замороженої малини
Приготування
- Помістіть все в блендер і змішайте до отримання однорідної маси.
10. Готовий смузі для термосу
Деякі наші сніданки можуть вас здивувати, як от цей - ви можете випити його на ходу!
Інгредієнти
- 1 чашка замороженої суміші ягід
- 1/2 банана
- 1/2 склянки яблучного соку
- 1/4 склянки гладенького тофу
Приготування
- Змішайте ягоди, банан, яблучний сік і тофу в блендері до однорідного стану.
11. Легкий веганський сніданок тако
Тофу і Тако вранці? Чом би й ні!
Інгредієнти Тако
- 1 чашка приготованих чорних бобів
- 1/4 червоної цибулі, нарізаної кубиками
- 1 стакан свіжої коріандру (кінзи), нарізаного
- 1 стиглий авокадо, нарізаний скибочками (або суб-гуакамоле - пюре авокадо)
- 1/2 чашки сальси для сервірування (гострий соус також за бажанням)
- 1 скибочка лайма, для сервірування
- 1/4 склянки граната
- Кукурудзяні коржі (2 на особу)
Приправа з Тофу
- 220 г фірмового тофу
- 3/4 ч. ложки часникового порошку
- 1/2 ч.л. порошку чилі
- 1 чайна ложка тмину
- 1/8 чайної ложки морської солі
- 1 столова ложка сальси
- 1 столова ложка води
Приготування
- Загорніть тофу в чистий рушник, що гарно вбирає воду і покладіть зверху щось важке, наприклад, чавунну сковороду, доки будете готувати начинку.
- Приготуйте чорні боби в маленькій каструлі на середньому вогні до утворення бульбашок, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні.
- Якщо боби не солоні або нестиглі, додайте дрібку солі, тмину, порошку чилі і часникового порошку. Додайте сухі спеції тофу та сальси в невелику миску і додайте достатньо води, щоб приготувати підливний соус. Відкладіть в сторону.
- Нагрійте велику сковороду на середньому вогні і розгорніть тофу. Використайте виделку, щоб розкришити.
- Як тільки сковорода стане гарячою, додайте 1-2 столові ложки олії на вибір. Смажити 4-5 хвилин до коричневого кольору.
- Потім додайте приправу і перемішайте. Продовжуйте готувати, доки вони не підрум'яняться і не стануть ароматними - близько 5-10 хвилин - часто помішуючи. Відкладіть в сторону.
- Щоб подати, нагрійте коржі в мікрохвильовці, загорнуті у вологий паперовий рушник або в духовку на 120℃ (за бажанням).
- Посипте на коржі тофу, чорні боби, цибулю, авокадо, кінзу, сальсу, свіжим соком лайму і гранатовими зернятками (або бажаною начинкою).
- Подавайте відразу з картоплею або фруктами.
12. Песто з базиліка і 6-хвилинне яйце на тості
Насправді краще споживати варене яйце, ніж обсмажене. Покладіть його на тост, і ви отримаєте хороший сніданок менш ніж за 15 хвилин.
Інгредієнти
- 2 великих курячих яйця
- 2 скибочки підсмаженого хліба
- 2 столові ложки соусу песто з базиліку
- 4-5 свіжих листів базиліку
- Морська сіль за смаком
- Мелений перець
Приготування
- Заповніть невелику каструлю водою (достатньо, щоб покрити два яйця). Доведіть воду до кипіння. Тим часом наповніть миску крижаною водою, відкладіть в сторону.
- Як тільки вода закипить, обережно покладіть туди два яйця, використовуючи шумівку.
- Встановіть таймер на 6 хвилин.
- Готуйте яйця в киплячій воді рівно 6 хвилин (встановіть таймер!)
- Зняти і обережно додати в крижану воду на 2-3 хвилини.
- Викласти песто на нарізаний тост.
- Яйця розрізати навпіл і покласти поверх.
- Прикрасити свіжим листям базиліку, морською сіллю та свіжим меленим перцем.
13. Зелені яйця і шинка-омлет
Додайте кольору до своїх омлетів зі шпинатом!
Інгредієнти
- 2 чашки щільно упакованого кучерявого або плоского листа шпинату, обрізаного і вимитого (85 г)
- 2 великих яйця, кімнатної температури
- Сіль грубого помолу і мелений перець
- 1 чайна ложка несолоного масла
- 2 столові ложки гострого натертого сиру Чеддер
- 2 тонких скибочки шинки
Приготування
- У невеликій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте 1 столову ложку води на середньому вогні. Додати шпинат і варити, перемішуючи, до повного висихання, близько 1 хвилини.
- Перекладіть в друшляк, щоб злити якомога більше води. Дрібно посікти шпинат. Перекласти в середню миску разом з яйцями.
- Збийте, змішайте і приправте сіллю та перцем. Поставте сковороду на розігрівання і розтопіть вершкове масло. Додати яєчну суміш.
- Готуйте, помішуючи термостійкою гумовою лопаткою, доки яйця не почнуть густіти, 30 секунд.
- За допомогою лопатки потягніть край омлету до центру, нахиливши сковороду так, щоб сирі яйця стекли до низу.
- Готуйте, від 15 до 30 секунд. Викладіть сир і шинку на омлет.
- За допомогою лопатки складіть омлет навпіл. Перекласти на тарілку та відразу подавати.
14. Морквяні млинці зі спеціями
Швидкі в приготуванні та корисні млинці. Немає нічого кращого, ніж така смакота на сніданок.
Інгредієнти
- 1¼ склянки подрібненої моркви
- 1 стакан маслянки
- 1 чашка борошна без глютену
- ½ склянки ванільного йогурту
- 1 столова ложка коричневого цукру
- 1/2 чайні ложки цинамону
- 2 чайних ложки ванільного екстракту
- 1 чайна ложка розпушувача
- ½ чайної ложки меленого імбиру
- ½ чайної ложки меленого мускатного горіха
- ½ чайної ложки солі
- 1 яйце для смаження
Приготування
- Помістіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте 15-20 секунд. Змішуючи, будьте обережні, щоб не переповнити блендер.
- Нагрійте сковороду до середньої температури, додайте близько чайної ложки масла в сковороду.
- Використовуйте мірну чашку, щоб додати тісто в сковороду.
- Почекайте 2-3 хвилини або поки не побачите маленькі бульбашки, що утворюються на тісті, переверніть млинець, поки інша сторона не стане золотисто-коричневого кольору.
- Перед додаванням нової партії в сковороду знову додайте олію. Насолоджуйтесь разом із теплим медом або сиропом.
15. Найсоковитіший вегетаріанський бургер в світі
Хто сказав, що бургери їдять виключно в обідню перерву? Цей поживний велетень на сніданок швидко впорається з найсильнішим почуттям голоду.
Інгредієнти
- 2/3 чашки кіноа
- 1 1/3 склянки води
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 чайна ложка паприки
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 столові ложки яблучного оцту
- 450 г грибів портобелло
- 1/2 чашки свіжої петрушки
- 1 столова ложка лляного борошна
- 1/2 чашки буряків, нарізаних і приготовлених
- 2 чайні ложки оливкової олії і кокосового масла
- 10-12 скибочок помідорів
Приготування
- У великій каструлі змішайте кіноа, воду, лимонний сік, паприку, 1/2 чайної ложки солі і перець. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до середнього - низького рівня, варіть 15 хвилин або доки вся рідина не всмокчеться.
- Розмішайте виделкою, щоб збити, і дайте охолонути до температури, коли можна буде безпечно доторкнутися. У кухонному комбайні змішайте гриби, кіноа, свіжу петрушку, льняне борошно і ще 1/2 чайної ложки солі.
- Змішайте до однорідного стану з маленькими шматочками. Розлити в більшу миску.
- Додайте буряк і розімніть виделкою до повного перемішування. Додаємо оливкове масло і повторюємо.
- Розігрійте каструлю з невеликою кількістю кокосового масла і нагрійте на середньому або середньому вогні (масло повинно почати злегка шипіти).
- Зачерпніть суміш в об’ємі приблизно рівному м’ячику для гольфу та помістіть на сковороду.
- За допомогою шпателя розгладьте котлету і готуйте 1-2 хвилини або поки вона не почне хрустіти. Переверніть і повторіть.
- Зробіть 10-12 котлет. Прикрасьте помідорами і викладіть на підсмажені булочки.
16. Коричневе цукрове яблуко, зерна пшениці і йогуртове парфе
Ще одне смачне парфе, яке поєднує яблука та зерна пшениці.
Інгредієнти
- ½ чашки варених зерен пшениці
- 1 маленьке яблуко, нарізане кубиками
- 2 столові ложки волоських горіхів
- ¾ чашка знежиреного простого йогурту або грецького йогурту
- ¼ чайна ложка цинамону
- ½ столових ложки насіння льону (за бажанням)
- 1 столова ложка коричневого цукру
Приготування
- Змішайте всі інгредієнти та відразу подавайте.
17. Здорова домашня гранола парфе
Для розсудливої людини, якій потрібно максимально швидко та поживно поїсти зранку, цей корисний сніданок стане особистим фаворитом.
Інгредієнти
- 6 ст. вівсянки
- 2 ст. нарізаного мигдалю
- 1 ст. подрібненого кокосу
- 1 ст. смажених та солоних зернят
- 1 ст. л. лляного насіння (або більше, якщо вам подобається!)
- 1 ст. л. початків пшениці (або більше, якщо вам це подобається!)
- ½ ст. кокосового масла, розтопленого
- 1 ст. меду
- Грецький йогурт
- Малина
- Полуниця, нарізана
- Подрібнений темний шоколад, за бажанням
Приготування
- Змішайте перші шість інгредієнтів у великій мисці.
- Розтопіть кокосове масло в невеликій мисці в мікрохвильовці (від 30 секунд до 1 хвилини). Додайте мед і перемішайте. Залийте вівсяну суміш і знову перемішайте.
- Вилийте на лист пергаменту та розподіліть в рівний шар. Випікати при температурі 160 градусів близько 15 хвилин, потім розмішати і запікати ще 10-15 хвилин до золотистого кольору.
- Нехай гранола охолоне.
- Зберігати в герметичному контейнері.
- Коли все буде готово, помістіть йогурт на дно склянки. Додати шар мюслей, потім подрібнений темний шоколад, потім ягоди і повторити. Насолоджуйтеся!
Простий Чіа Пудинг
У насінні Чіа міститься омега-3 жирні кислоти. Змішайте його з ваніллю, молоком і кленовим сиропом, і ви отримаєте досить солодке та корисне частування.
Інгредієнти
- 1/3 склянки білих насіння Чіа
- 1 1/2 склянки молока
- 2 столові ложки кленового сиропу
- 1/2 ч.л. ванілі
Приготування
- Змішати всі інгредієнти у банці. Накрийте банку кришкою і енергійно струсіть.
- Охолоджувати близько години, потім знову потрусіть банку.
- Дайте охолонути не менше 4 годин, а ще краще залишити на всю на ніч.
- Насіння Чіа набухнуть і перетворяться в пудинг, з консистенцією яблучного пюре (воно не стане дуже густим).
- Подавати холодним з нарізаними фруктами або смаженими горіхами зверху.
19. Фруктове морозиво
Хоча потрібно підготувати все напередодні ввечері, зате вранці ви будете снідати та посміхатися.
Інгредієнти
- Йогурт
- Фрукти, тонко нарізані
Приготування
- Додайте трохи йогурту в форму, розташуйте шматочки фруктів знизу збоку вниз по бокам, якщо хочете, щоб вони виглядали красиво і красиво.
- Додайте більше йогурту і фруктів, поки форма не заповниться.
- Розкласти і подавати з мюслі за бажанням.
20. Заморожена зелень та загорнуте тофу
Приготуйте це для морозильної камери і ви матимете швидку закуску на ранок.
Інгредієнти
- 400 г твердого тофу, віджати протягом не менше 30 хвилин, а потім покришити
- 1 ст. л. харчових дріжджів
- 1 ч. л. куркуми
- 1 ч. ч. часникового порошку
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 маленька цибуля ріпчаста
- 110 г грибів шіїтаке, стебла видалені, тонко нарізані
- 3 ст. посіченої капусти, листя шпинату або шпинатний буряк, жорсткі стебла видалити
- Сіль + перець за смаком
- 6 середніх пшеничних коржів
Приготування
- Змішайте тофу, харчові дріжджі, куркуму і часниковий порошок у великій мисці. Відкладіть в сторону.
- Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю та смажити 5-6 хвилин або поки цибуля не стане м'якою, періодично помішуючи. Додайте гриби і готуйте ще 2 хвилини.
- Додайте зелень і тофу. Продовжуйте смажити, часто помішуючи, поки зелень не зів'яне, 2-5 хвилин. Розділіть зелень і тофу на кожен коржик і загорніть, як буріто.
- Щоб заморозити, щільно загорніть все в шар з поліетиленової плівки і помістіть у морозильну камеру.
- Щоб розігріти, зніміть плівку і загорніть в паперовий рушник. В мікрохвильовій печі розігріти близько 1 хвилини з кожного боку. Якщо центр все ще холодний, продовжуйте розігрівати протягом 15 секунд, поки не прогріється.
21. Зелений монстр повертається на дорогу
Кале або чорна капуста - одна з найкорисніших овочів, тому вельми рекомендується вживати її щодня.
Інгредієнти
- 1 качан капусти
- 1 велике солодке яблуко, грубо нарізане
- 1 англійський огірок, очищений і грубо нарізаний
- 1 столова ложка свіжого лимонного соку
- 1 чайна ложка свіжого тертого імбиру
- 1/2 столової ложки кокосового масла
- Кленовий сироп, за смаком
- 4-5 кубиків льоду
- Протеїновий порошок, за бажанням
Приготування
- Помістіть всі інгредієнти, крім кленового сиропу і льоду, у високошвидкісний блендер і перемішайте до отримання однорідної маси.
- Змішайте з льодом і кленовим сиропом за смаком.
Рікотта і сендвіч з медом
Ви ще не куштували вранці смачного італійського сиру рікота? Тоді негайно це виправте!
Інгредієнти
- 2 скибочки вівсяного хліба
- 3 ст. л. сиру Рікотта
- 1 ч. л. меду
- 1-4 ч. л. пластівців червоного перцю
Приготування
- Злегка підсмажити вівсяний хліб до золотистого кольору.
- Одну скибочку намазати рікоттою, полити медом, посипати пластівцями червоного перцю і зверху покласти інший шматочок хлібу.
23. Кіноа є однією з найкорисніших зернових на сьогоднішній день. І засвоюється досить добре. Чому б не з'їсти добрячу порцію, перш ніж піти на роботу?
Інгредієнти
- 1/3 склянки меду
- 1/4 склянки кленового сиропу
- 1/4 склянки кокосового масла
- 1/3 склянки мигдалевого масла
- 1 чашка кешью
- 1 склянку мигдалю
- 1 чашка кокосових пластівців, несолодких
- 1 чашка сушеної вишні
- 2 чашки вівса
- 1 чашка сирого кіноа, промити і висушити
- 1/2 склянки льону
- Морська сіль за смаком
Приготування
- Розігріти духовку до 180 градусів.
- Підсмажте кіноа і овес на сковороді на середньому вогні до появи аромату.
- Дайте охолонути і змішайте з кешью, мигдалем, кокосовою стружкою, сушеною вишнею і насінням льону. У маленькій каструлі змішайте мед, кленовий сироп, мигдальне масло і кокосове масло, і нагрійте до гарячого і розтопленого.
- Налийте в миску інгредієнти та рівномірно розподіліть їх.
- Заповніть 9 1/2 x 13 1/2 каструлю пергаментним папером. Вилийте суміш у каструлю і розрівняйте тильною стороною дерев'яної ложки, щоб рівномірно розподілити.
- Випікати 25-30 хвилин, доки краї не будуть підсмажені. Посипте зверху невеликою кількістю морської солі.
- Дайте охолонути повністю. Розрізати на прямокутники. І, якщо хочете, опустіть дно в трохи розтопленого темного шоколаду.
24. Арахісове масло та ягідна енергетична обгортка
Інгредієнти
- 1 цільнозерновий коржик.
- 2 столові ложки арахісового масла або мигдального масла.
- 1 маленький банан, нарізаний.
- 1 жменя ягід (чорниця, малина і т.п.)
- Нарізаний мигдаль або подрібнені волоські горіхи, щоб посипати зверху.
- Мелений цинамон (за бажанням).
- Сироп агави (за бажанням).
Приготування
- Намазати близько 2 столових ложок арахісового масла на коржики та прикрашаємо їх зверху банановими скибочками, ягодами, горіхами і корицею.
- Трохи капнути сиропом агави всі інгредієнти, якщо ви хочете більше солодкий смак. Загорнути в плівку або буріто.
- Насолоджуватися.
25. Здорові ранкові мафіни
Потрібно трохи підготовки, але це варто того, щоб спробувати, так як це, безумовно, буде чудовим варіантом, який ще можна взяти з собою.
Інгредієнти
- Антипригарний кулінарний спрей
- 1 1/4 чашки універсального борошна
- 1/2 чашки фасованого темно-коричневого цукру
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
- 1/2 чайної ложки крупної солі
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 1/2 чашки родзинок
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 велике яйце
- 1/3 склянки знежиреного молока
- 4 середніх моркви, подрібнені
- 1 середньостиглий банан, пюре
Приготування
- Розігріти духовку до 200 градусів.
- Змастіть формочки для 12 кексів кулінарним спреєм.
- У великій мисці збийте борошно, коричневий цукор, харчову соду, розпушувач, мускатний горіх і сіль до утворення грудочок. Додайте вівсяні пластівці та родзинки. Додайте масло, яйце, молоко, моркву, банан і добре перемішайте.
- Заповніть кожну формочку для кексів 1/4 чашки рідкого тіста. Випікайте, доки зубочистка, вставлена в центр булочки, не вийде чистою, від 23 до 25 хвилин.
- Подавати кекси теплими або кімнатної температури.
26. Сендвіч з беконом, яйцем і сиром
Бекон і яйця є основними продуктами харчування на сніданок. Добра порція вранці - і ви знаєте, що зарядилися енергією на решту дня.
Інгредієнти
- 2 скибочки бекону
- 2 скибочки цільнозернового хліба, підсмаженого
- 1 велике яйце
- 1 великий яєчний білок, злегка збитий
- Сіль і перець
- 1/2 середнього помідора, нарізати
- 1 столова ложка свіжого козячого сиру
Приготування
- У середній сковороді з антипригарним покриттям готуйте бекон на середньому вогні до тих пір, поки він не прогріється протягом 2 хвилин.
- Перекласти бекон на 1 скибочку тосту. Приправити яйця сіллю і перцем, додати в сковороду і варити до готовності по краю, близько 2 хвилин.
- Переверніть і готуйте 30 секунд. Скласти четвертинки та покласти на бекон. На верх покласти помідор і приправити сіллю, перцем.
- Викласти козячий сир, що залишився, на тост і бутерброд.
27. Яблучний сендвіч з арахісовим маслом
Вам може здатись, що яблука та арахісове масло не поєднуються, але це лише до того часу, доки ви не спробуєте.
Інгредієнти
- 2 маленьких яблука
- ¼ арахісового масла
- 1/8 склянки нарізаних фісташок
- 1 столова ложка сушеної смородини
Приготування
- Ви можете використовувати будь-який сорт яблук. Можете змішати сорти для різноманітності.
- різноманітності.
Обріжте дно так, щоб два яблука сиділи рівно, а потім наріжте їх на три товстих скибочки, залишивши верх і хвостик яблука недоторканими. Якщо ви подаєте це набагато пізніше, ніж коли ви їх готуєте, покрийте скибочки невеликою кількістю лимонного соку, щоб зберегти гарний вигляд.
- Намастіть близько 1 столової ложки арахісового масла на кожну скибочку без стебла.
- Додайте нарізані фісташки в нижній шар. Тепер продовжуйте з смородиною на наступному шарі.
- Накрийте шапочками з яблучними хвостиками та насолоджуйтесь!
28. Смузі з авокадо
Дехто каже, що авокадо судилося змішуватися в смузі. Можливо, вони мають рацію, тому що цей коктейль використовує багато авокадо і він просто чудовий на смак!
Інгредієнти
- 2/3 склянки авокадо
- Лимонний сік
- Медовий імбир
- 1 манго
- 1 чашка просоченого льодом насіння Чіа (за бажанням)
Приготування
- Для соковитого вершкового смузі змішайте авокадо (повний корисних жирів і калію) з лимонним соком, медом, імбиром, манго і льодом.
- Додайте насіння Чіа для підвищення рівня омега-3 жирних кислот.
29. Бананово-вівсяні батончики з чотирма інгредієнтами
Інгредієнти
- 2 великих, дуже стиглих банани
- 1 чайна ложка ванілі (за бажанням)
- 2 чашки вівсяних пластівців
- 1/2 чайної ложки солі (за бажанням)
- 1/4 склянки без кісточок, нарізані сушені фініки
- 1/4 чашки подрібнених горіхів - таких як волоські горіхи, фундук або горіхи пекан
- Тертий мускатний горіх або кориця (за бажанням)
Приготування
- Нагрійте духовку до 170℃ і злегка змастіть квадратну форму для випічки розміром 25 x 25 см оливковою олією або маслом.
- Очистіть банани і розімніть їх в середній мисці. Місити дуже ретельно, доки не залишиться великих шматків, банани повинні бути по суті рідкими. (У вас буде від 1 чашки до 1 1/4 чашки.)
- Розмішайте ваніль, якщо використовуєте. Додайте вівсяні пластівці та перемішайте. Додайте сіль, фініки і горіхи. Рівномірно намажте густу суміш на форму для запікання. При бажанні злегка посипте зверху мускатним горіхом або корицею.
- Випікати 30 хвилин або поки краї не почнуть хрустіти. Поставте противень на стіл для охолодження.
- Коли сковорода в основному охолоне, наріжте шматочки і насолоджуйтеся зі склянкою молока або чаю.
- Зберігати плитки при кімнатній температурі. Вони будуть триматися близько 5 днів.
30. Буріто з капустою і бататом
Солодка картопля є хорошим джерелом складних вуглеводів. У поєднанні з супер їжею, такою як капуста, вона, безумовно, надасть вам бадьорості вранці.
Інгредієнти
- 1 середній батат (солодка картопля), нарізаний кубиками
- 1 маленька зв'язка капусти, стебла видалені, нарізані
- 1 склянка кіноа
- 1/2 склянки готової сочевиці
- 1 столова ложка бальзамічного оцту
- 1 чайна ложка вашої улюбленої суміші трав (розмарин, базилік, чебрець і т.д.)
- 1 маленький авокадо або 1/4 склянки хумусу
- 2 тортильї (тонкі коржики) з коричневим рисом
Приготування
- У великій каструлі розкладіть солодку картопля. Готуйте на пару, накривши кришкою, на середньому слабкому вогні близько 5 хвилин. Додати капусту.
- Варіть ще 3-5 хвилин або доки солодка картопля не стане м'якою та буде легко проколюватися виделкою. Відкладіть в сторону.
- У великій мисці змішайте решту складових. Змішати з капустою і солодкою картоплею. Це ваша начинка.
- Нагрійте коричневі рисові коржі, по одному, в сковороді або тостері, досить довго, щоб вони стали теплими, але не хрусткими, приблизно 2-3 хвилини. Перекладіть на обробну дошку або велику тарілку.
- Розподіліть половину авокадо рівномірно. При бажанні посипати сіллю або збризнути лимонним соком. По черзі, таким же чином розподіліть половину хумусу або можна використати хумус і авокадо!
- Покласти близько 1 склянки начинки біля центру нижньої частини тортильї, залишаючи біля 2 см від краю.
- Щільно скручуйте до верху, заповнюючи будь-якою начинкою.
- Повторіть весь процес з наступним коржем. Розкладіть по тарілках і подавайте.
31. PB + J Йогурт
Ймовірно, один з найпростіших рецептів в нашому списку. Це улюблений мікс арахісового масла і желе.
Інгредієнти
- 170 г знежиреного простого йогурту Chobani
- 4 ч.л. виноградного желе з низьким вмістом цукру
- 2 столові ложки червоного винограду без кісточок, розрізаного навпіл
- 1 столова ложка арахісового масла зі зниженим вмістом жиру
- 1 чайна ложка несолоного арахісу
Приготування
- Помістіть йогурт в миску. Далі желе з арахісовим маслом.
- Посипати арахісом і виноградом і взяти ложку!
32. Банановий пудинг з арахісовим маслом та насіння Чіа
Особливість насіння Чіа в тому, що ви можете змішати їх практично з будь-яким іншим солодким інгредієнтом, вийде дуже смачно.
Інгредієнти
- 2 дуже стиглих банани
- 1/2 чашки знежиреного молока
- 1/2 чашки натурального вершкового арахісового масла
- 3 столові ложки насіння Чіа
Приготування
- У блендері змішайте в пюре банана, молоко і арахісове масло. Перекладіть суміш в середню миску і додайте насіння Чіа.
- Накрийте поліетиленовою плівкою і охолодіть в холодильнику протягом 4 годин або на ніч.
- Розмішайте суміш перед тим як подавати.
33. Мокко-банановий сніданок смузі
Любителі кави по-справжньому оцінять цей рецепт-сюрприз.
Інгредієнти
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 1 1/2 чашки мигдалевого молока
- 1 банан, нарізати шматочками
- 1/4 склянки ванільного або простого йогурту
- 1 1/2 столові ложки какао-порошку
- 1 столова ложка еспресо-порошку
- 1 чашка льоду
Приготування
- У невеликій мисці або банці змішайте овес і 1 стакан мигдального молока. Накрийте і поставте в холодильник на ніч.
- У блендері змішайте суміш вівса, мигдалевого молока, банана, йогурту, какао-порошку і еспрессо-порошку і збивайте до отримання однорідної маси.
- Додайте лід і змішайте до однорідного стану.
34. Вегетаріанський сніданок сендвіч
Інгредієнти
- 1 англійський кекс - мафін
- 2 столові ложки соєвої веганської ковбаси, запресоваоїі в круглий коржик
- 3 тонких скибочки болгарського перцю
- 1 столова ложка веганського тертого сиру
- 1 чайна ложка пасти Haris або гострий соус (за бажанням)
- 1/2 чайної ложки веганського масла
- 1 чайна ложка кленового сиропу або джему (ягідні найкраще!)
- Щіпка чорного перцю
- Оливкова олія для нанесення покриття на пиріжки
- Інші додаткові начинки: зелень, така як шпинат, нарізані гриби...
Приготування
- Візьміть всі інгредієнти з холодильника. Підсмажте нерозрізаний кекс під грилем протягом 45 секунд, доки ви готуєте інгредієнти.
- Відріжте 2 столові ложки веганської ковбаси і вручну зробіть котлету. Якщо ви відчуваєте себе по-справжньому авантюрним, ви можете навіть втиснути в котлету трохи накришених кубиків цибулі.
- Додайте трохи оливкової олії першого віджиму і помістіть все в нагрітий гриль. Вийміть мафіни і накрийте сковороду з товстим шпателем або фольгою. Вони охолонуть за 2 хвилини.
- Тонкі пиріжки готують в одну мить. Розріжте мафін і помістіть кінці з відкритою стороною назад на гриль, поки ви готуєте овочі. Потріть трохи нарізаного перцю на невелику кількість оливкової олії першого віджиму та помістіть його також на гриль.
- Закрийте кришку і хай веганська ковбаса, перець і хліб будуть смажитися ще хвилину. Через хвилину підніміть кришку і дочекайтесь готовності. Витягніть все, що гарно просмажилось. Якщо не готово, вимкніть вогонь і закрийте кришку, щоб підтримувати температуру.
- Візьміть сир і посипте його зверху на котлети. Потім помістіть гарячий перець зверху сиру, щоб він створив гарячий бар'єр і закрийте кришку ще раз. Від грилю та перцю буде досить тепла, щоб розплавити сир.
- Візьміть свій мафін і розподіліть 1 чайну ложку вершкового масла на одну сторону, кленовий сироп або варення - на іншу.
- Почніть будувати свій бутерброд: мафін, пиріжок (з сиром і перцем), зверху викладіть свіжий шпинат, потім закрийте верхньою половиною мафіну. Смачного!
Висновок
Ви можете підготувати страви напередодні ввечері або взяти їх з собою на роботу. Вони неймовірно прості у приготуванні, а для їх створення потрібно всього 5 хвилин. А ще краще, те, що вони всі корисні та подарують вам крім звичайної ситості ще й чудовий настрій на весь день.
Пообідавши як слід, можливо, у вас ще залишився інтелектуальний голод? Чи знаєте ви про нестандартний сон розмова під час якого стається з багатьма. А що як ви один із цих людей? Читайте про це в нашому блозі.